Nieuwe CD

Het is alweer bijna 7 jaar geleden dat ons laatste album ‘Scholder aan Scholder’ uit kwam. Tijd voor wat nieuws dus. Onze vierde CD staat inmiddels in de steigers en de release is gepland voor 15 november.

Het heeft even geduurd, maar we zitten nu in de finale van de productie. In de afgelopen twee jaar hebben we meer dan 20 nieuwe nummers geschreven waarvan er nu 16 op de nieuwe CD gaan komen.

In maart van dit jaar zijn we begonnen aan een lange reeks van sessies in Studio A60 in Didam. De komende weken wordt er vooral gemixed en worden hier en daar onvolkomenheden glad gestreken en verfijningen toegevoegd.

Wat je er van mag verwachten? Natuurlijk de bekende ‘Barghse Jonges Sound’ maar dan wel in een nieuw jasje. Een aantal van de nieuwe nummers hebben we al uitgeprobeerd op ons jubileumconcert van afgelopen najaar.

Je kunt de voortgang volgen op ons Facebook.

De teksten van de nieuwe songs vind je hier.

De nummers van onze eerste drie CD’s staan nu online op deze site. Klik HIER

 

 

Barghse Jonges en Kammereu-j

’s-HeerenbergDe Barghse Jonges vieren dit jaar hun 30-jarig bestaan met een jubileumconcert op 15 oktober in zalencentrum De Gracht. Dat doen ‘de jonges’ samen met veel muzikale vrienden.  Met hun ‘kammereu-j’ zetten ze een drie uur durende muzikale show op de planken rondom het Barghse Jonges Songbook. Kaarten zijn vanaf vrijdag 29 juli exclusief verkrijgbaar bij Kachelhöltjes Partypret in ’s-Heerenberg.

Jubileum Concert Poster

Na hun veelbesproken open air benefiet concert in september 2014 voor 4.000 bezoekers, samen met de Bläck Fööss uit Keulen, heeft de band niet stilgezeten. In het afgelopen anderhalf jaar zijn meer dan 15 nieuwe nummers geschreven en geproduceerd die komend jaar opgenomen worden voor een nieuwe CD.

Dat wordt dan alweer het vierde album. Met de drie eerdere producties speelde de band meer dan driehonderdduizend euro bij elkaar voor de kankerbestrijding. Met de opbrengst van het jubileumconcert worden de productiekosten voor het nieuwe album gefinancierd.

Kammereu-j

Tijdens het jubileumconcert worden alle registers opengetrokken. De Barghse Jonges weten zich op 15 oktober omringd door drie doedelzakspelers uit Keulen, vijf blazers, het inmiddels met hun discosound furore makende trio Just For Fun, de podiumtijgers Leon en Raymond Messing uit Azewijn, Sjaak Böhmer jr. en Awesome, de in Zwitserland wonende ’s-Heerenbergse troubadour Kees Engelbarts en Ilja Nijland.

Oud en nieuw

Naast een aantal klassiekers spelen de Barghse Jonges vooral veel nieuw repertoire. Veel van de nummers die op de drie eerdere CD’s zijn uitgebracht worden door de vrienden gespeeld, maar dan in hun eigen sound en uitvoering.

Voor het concert zijn slechts 650 kaarten in de vrije verkoop beschikbaar.

De kaarten kosten € 15,- en zijn vanaf vrijdag 29 Juli verkrijgbaar bij:

  • Kachelhöltjes Partypret in ’s-Heerenberg
  • Reserveren is niet mogelijk
  • Er zijn alleen staanplaatsen beschikbaar

 

Barghse Jonges naar Musikfestival Rath

29 Mei Muziekfestival Köln-Rath – Busretour voor liefhebbers

’s-Heerenberg – Sinds het Open air Benefiet Concert in september 2014 hebben de Barghse Jonges een bijzondere band met de Keulse dialectband ‘Bläck Fööss’. Na het bijzondere optreden op oudjaarsavond 2014 voor 10.000 bezoekers in de Köln Arena, staat op 29 mei een optreden van de Barghse Jonges op het Musikfestival in Köln-Rath op de agenda.

Bläck Fööss Gitarist Bömmel Lückerath is een van de organisatoren van het ‘Musikfestival Köln-Rath’ dat dit jaar het 20ste editie kent. Drie dagen lang staat dit stadsdeel (12.000 inwoners) in het oosten van Keulen in het teken van muziek.

Op zondagmiddag 29 mei wordt dit festival afgesloten met een Open Air muziekevent waar naast allerhande jeugdbands en muziekgezelschappen ook Cat Ballou optreedt, de jonge band die in de Keulse muziekscene furore maakt.

Het leek Bömmel Lückerath wel een gaaf idee om als tweede hoofdact de Barghse Jonges naar zijn woonplaats te halen. De Barghse Jonges staan in Köln-Rath een uur op de hoofdbühne voor een live-optreden van een uur in de grote bezetting met 19 muzikanten en zangers, inclusief 5 blazers.

De gitarist van de Bläck Fööss zelf vervangt bij de Barghse Jonges gitarist Freek Büttner die dan met vakantie is. De playlist is inmiddels afgestemd en uitgewisseld en een datum voor een gemeenschappelijke repetitie in ’s-Heerenberg wordt deze week geprikt.

Voor liefhebbers is het mogelijk om met de Barghse Jonges Tourbus mee te gaan naar het Musikfestival in Rath. Het aantal plaatsen is beperkt. De kosten zullen waarschijnlijk € 15,- tot € 20,- per persoon bedragen voor de dagretour.

Binnenkort volgt meer info op de facebook-pagina van de Barghse Jonges. Toegang tot het muziekfestival is gratis.

Vooraanmelding per email naar marcel.giezenaar@planet.nl

Info Musikfestival in de Köner Stadtanzeiger. Klik hier

Set List

BF-Kantoor-2-Prod

Vlnr. Hans kloosterboer, Harry Gerritsen, Willy Stein, Bömmel Lückerath, Hartmut Priess.

Eind april hebben we in Keulen met de Fööss de set list voor het concert vastgesteld. Een hoog ‘cross over-gehalte’. Ruim 30 nummers waarvan meer dan de helft door de ‘Fööss’ en de ‘Jonges’ samen worden uitgevoerd, afwisselend in het Keuls en/of Liemers plat.

Bovendien in een grote bezetting met 5 blazers, 3 doedelzakken en een violist.

 

Proost

BF-Kroeg-3-1400

Vlnr. Bömmel Lückerath, Hans Kloosterboer, Harry Gerritsen, Marcel Giezenaar. Foto: Willy Stein.

Na gedane arbeid smaakt een biertje natuurlijk prima. Zeker als het één van de lekkerste biertjes uit Keulen is in de één van de oudste kroegen in Keulen: Päffgen in de Gaststätte Lommerzheim in Köln-Deutz op de rechter-rijnoever vlakbij de Lanxess Arena en het kantoor van de Fööss.

Antenne Niederrhein en Optimaal FM

De regionale Duitse radiozender Antenne Niederrhein interviewde vorige week op de persconferentie Bömmel Lückerath van de Bläck Fööss en Marcel Giezenaar van de Barghse Jonges over hun gemeenschappelijke benefiet concert.

Bij Optimaal FM kondigde Jeroen Drogt het project aan

Klik op de link voor het interviews

Interview Antenne Niederrhein

Interview Optimaal FM

enclosure:
http://www.antenneniederrhein.de/_pool/files/beitraege/3377916.mp3 2130338 audio/mpeg

Duitse pers enthousiast

Afgelopen dinsdag hebben we in Emmerich onze plannen gepresenteerd voor de Duitse pers. De reacties zijn overweldigend. Zowel op internet als in de gedrukte kranten pakt de Duitse pers flink uit. Onderstaand drie voorbeelden uit de Rheinische Post, de NRZ en de Stadtanzeiger.

Artikel NRZ Artikel Rheinische Post Artikel StadtAnzeiger

Persconferentie

Dinsdag 28 januari. Persconferentie in Duitsland. Gemeentehuis Emmerich met Bömmel Lückerath en Hartmut Priess van de Bläck Fööss. Aansluitend persafspraken in ‘s-Heerenberg.

Persinfo

Voor persinfo, neem a.u.b. contact op met:

Marcel Giezenaar

marcel.giezenaar@planet.nl

Foto’s & Historie

Informatie

Volg ons op

facebook